Hvordan «lede» ledere - Er det i det hele tatt mulig?

For HR er dette viktige spørsmål å stille seg. For HRs jobb er på sett og vis å nettopp lede ledere. I hvert fall å påvirke dem.

HR.png

At HR må være businessorientert, bidra til å skape økonomiske resultater osv. er gammelt nytt. Det er åpenbart. Det kanskje ikke så mange har tenkt på er derimot i hvilken posisjon HR egentlig er til å gjøre dette? For å skape resultater må HR nemlig påvirke og styre ledere, gjerne over seg i systemet, i den retningen de mener er best. Det er vanskelig i seg selv. Har man ledere som kanskje ikke ser på HR som businesskritisk blir det enda vanskeligere.
 

Hva skal man så gjøre? Jo, HR-ledere og HR-folk bør snakke med lederne på en måte som gjør at lederne faktisk lytter. Man må forstå den andre parten, være bevisst og planlegge egen opptreden i møter og ikke la iveren etter å fortelle hvordan ting bør gjøres komme i veien for faktisk endring.
 

Vi synes HR burde være der de viktige beslutningene tas i norske bedrifter. Vi har derfor et nytt seminar som skal hjelpe HR-folk med nettopp dette. 21. september arrangerer vi seminaret Hvordan påvirke ledere? - HR til beslutningsbordet gjennom smart dialog. Det blir en dag med teori, diskusjoner og øvelser ved bordene. Vi har tro på en lystbetont pedagogikk uten kleine rollespill. Deltakere får opplæring i verktøy man kan ta med seg og bruke med en gang for å bedre påvirke sine ledere.
 

Vi har fått med oss konserndirektør for personal og organisasjonsutvikling i Hurtigruten, Marit Finnanger til å innlede. Hurtigruten har vært gjennom store endringer den siste tiden og HR har vært sentrale i å realisere visjonen som disse endringene er bygget på. Vi gleder oss!


 

MELD DEG PÅ HER:

Registrer deg ved å fylle ut dette skjemaet:
Fornavn
Etternavn
E-mail
Tittel
Bedrift
Mobil
Fakturainformasjon (valgfritt - kan oppgis på egen e-post)