Medarbeidersamtale med deg selv

De fleste har en årlig medarbeidersamtale med sjefen eller en ansatt. Men hvor ofte har du en medarbeidersamtale med deg selv? Det bør du ha. Hvert halvår en god regel. Da snakker du med en som vil deg godt, og du kan være helt åpen og ærlig.

Praten handler om hvor godt du trives i jobben. Gir jobben deg energi? Betyr den nok for deg? Ser du frem til arbeidsdagen stort sett? Alle oppgavene i jobben er sjelden morsomme, men er helheten bra? Utvikler du deg? 

Hva gir jobben deg?

Sunt Bondevett på jobbens første bud lyder «vær deg selv – en bonde må like å slå høy». Det handler om hva du liker og hva som driver deg. Men hva vi liker kan endre seg over tid. Eller kanskje jobben har endret seg? Eller, når du får reflektert - kanskje viser det seg at ting er svært så bra? Det kan være mer i jobben enn vi er bevisst på. 

Medarbeidersamtalen med deg selv sikrer at du har fingeren på pulsen. En sjekk på at ting er ok. Smart å ta notater også. Kanskje finner du noe du skal holde et øye med fremover og ta opp igjen i neste medarbeidersamtale?

Hvilke 3 spørsmål vi du stille deg selv i denne samtalen? Del gjerne i kommentarfeltet på facebooken vår “Sunt Bondevett på jobben”.

Hva er ditt personlige rom?

bondevett_088_dg_91844.jpg

«En bonde må like å slå høy - Vær den du er». Slik lyder Sunt Bondevett på jobbens første bud. Hva liker du? Hva er det som driver deg? Å finne sitt eget personlige rom, å forstå seg selv og hva som gir oss energi er essensielt for å trives og for å hente overskudd.

Alle mennesker trenger å gjøre noe som gir energi. Det kan være et rom, en aktivitet, det kan være å være sammen med noen, eller det motsatte - å være for oss selv. Hva gjør du for å lade batteriet? Mest sannsynlig noe annet enn å slå høy. Folk er forskjellige, ditt rom og andres rom er sjeldent helt like. Ansvaret er vårt eget. Andres rom er derfor ikke feil eller rart selv om det ikke ligner på ditt eget. Om man er klar over sitt eget personlige rom må det være greit å forsvinne inn i det, for det er der vi henter energi vi kan dele med de rundt oss. Det motsatte – altså konstant befinne seg i andres tom – tapper oss gjerne for energi. Overskudd vi ellers kunne delt med andre.

Er ditt rom en hobby, en sport, personer, alenetid, å spille eller å leke, å lære noe nytt, å tegne, skrive, jakte eller fiske - eller noe helt annet? Finn rommet ditt og bruk litt tid der hver uke!   

Hva er ditt personlige rom? Del gjerne i kommentarfeltet på facebooken vår “Sunt Bondevett på jobben”.