Glede i hverdagen

wiener1_dg_91844.jpg

«Bonden vet at drømmer starter i det små – finn glede i hverdagen». Slik lyder Sunt Bondevett på jobbens tredje bud. Er du god til å finne glede i hverdagen? Vi har vel alle hørt uttrykk som at vi må ta oss tid til å «smell flowers», men lettere sagt enn gjort kanskje?

En gang jeg var hjemom etter at fattern døde, hadde muttern akkurat satt seg til bordet for å ta seg litt middag. Det sto et tent stearinlys på den tomme plassen hans. De hadde vært gift i over femti år. Jeg synes det var vemodig. «Er det ikke fint?» spurte hun. Altså sikkert litt trist, men først og fremst fint. Behøver ikke være noen motsetning mellom de to, vel. Evnen til å se det positive i tilværelsen, den hadde hun. Men jeg spurte henne om det hendte at hun hadde en trist dag. Jo, hun bekreftet det, av og til skjedde det. «Da tar jeg bilen» svarte hun, før jeg fikk sagt noe mer. «Bilen?». Hun fortalte. Jo, om en dag var litt dårlig, da tar hun tak i det umiddelbart. Hun tar gjerne på seg en fin drakt, setter seg så i bilen og setter kursen mot Hønefoss. Der går hun på kafé. Favorittkafeen heter Narum, for der har de spesielt gode wienerbrød. Hun finner seg et hyggelig bord, henter seg et godt wienerbrød og en kaffe, setter seg ned og nyter det hele. «Hyggelig å kikke litt på livet,» mener hun.  Etter en stund går turen hjem igjen. «Da er jeg i mye bedre humør!»

Vi skal ha all verdens forståelse for de som sliter med dårlig humør eller andre ting. Vanskelig å tenke positivt. Men vi har et ansvar for oss selv. Det er vår egen jobb å se etter glede i hverdagen. «Jeg kan ikke sitte der og synes synd på meg selv,» pleier muttern å si, «da blir jeg jo gal.»

Hva med deg? Har du en metode for å finne glede i hverdagen, på jobb eller privat? Hva er ditt wienerbrød? Del gjerne i kommentarfeltet på facebooken vår “Sunt Bondevett på jobben”.

Se også video: Stolene på tunet


For mer informasjon eller spørsmål kontakt:

Tommy Berglind tlf. 976 40 973, tommy@fjeldstadandpartners.no