Når skapes et førsteinntrykk?

Vi ønsker å gi et godt førsteinntrykk. Det teller, for førsteinntrykket får vi ikke omgjort. Men når skapes det? Mange har hørt at et førsteinntrykk skapes på noen få sekunder. Det stemmer. Men få sekunder etter hva? Det er ikke slik at et førsteinntrykk skapes når du hilser på noen.

Førsteinntrykk skapes når du er et blipp på radaren til andre. Lenge før du har hilst eller sagt hei. Når du beveger deg inn i det ytterste synsfeltet til andre mennesker – der!

«Ikke nevn slaktingen for grisen - vokt dine ord» sier Sunt Bondevett på jobbens femte bud. Det handler om hvordan vi påvirker de rundt oss. Førsteinntrykket er kraftfull påvirkning.

Folk ser deg før du aner

Jobber du i butikk? Kunden får et inntrykk av deg gjennom vinduet. Er du leder? Ansatte ser deg i bilen på vei inn i parkeringshuset, eller gjennom glassveggen på kontoret, fra 20 meters distanse. Skal du i et møte eller jobbintervju? De du skal treffe ser ned på deg fra vinduet høyt der oppe, når du nærmer deg. Og kanskje ikke så dumt å si hei i heisen på vei opp, til de som står der, kanskje de skal i samme møte som deg?

Noen som har et eksempel på en som ga et førsteinntrykk som neppe var bevisst? Del gjerne i kommentarfeltet på facebooken vår “Sunt Bondevett på jobben”.

Se også video: Et steingjerde bygges stein for stein - Kom i gang!


For mer informasjon eller spørsmål kontakt:

Tommy Berglind tlf. 976 40 973, tommy@fjeldstadandpartners.no