Back to All Events

Fagdag i salg: Velg 1 eller 2 seminarer

fagdag 14.11 closing_banner.png

Bli med på en eller to workshoper på en dag

Workshop 1: Hvordan takle prisinnvendinger fra kunden?

Det er lett å tenke «vi sitter i pris-skvis og har kun to muligheter: gi rabatt eller tape avtalen». Men det er 6 måter å håndtere prisinnvendinger på. Dette krever økt bevissthet, et kaldt hode - og nøkkelen ligger i å forstå kunden. Lær «prishjulet» slik at du ikke havner på defensiven. Workshopen holdes fra kl. 9-12. 

Workshop 2: Hvordan close årets avtaler i tide og unngå at ting trekker ut?

Alle har kjent frustrasjonen rundt avtaler som glipper, og som skyves frem i tid. Det er 5 grep du kan ta for å sikre at årets avtaler blir closet. Det handler mer om din forståelse av kunden enn av det du kan om egne produkter og priser. Closing er en prosess, ikke et tidspunkt, og vi gjennomgår de viktigste stegene. Workshopen holdes fra kl. 13-16. Du lærer teknikker du kan ta med deg og bruke umiddelbart. 

Pris for en workshop er 3.200 kr, blir du med på begge koster det 6.000 kr, inkludert en hyggelig lunsj. Du lærer av en fagekspert og du deltar med andre som også vil bli bedre i salgsfaget.

Amund.png

Kursholder: Amund Fjeldstad

Grunnlegger og daglig leder
Fjeldstad & Partners

Amund har vært i 4.500 salgsmøter i 20 land,
skrevet 4 bøker, og trent ledere og selgere de siste 12 årene. Læringen er praktisk og morsom.

Amund Fjeldstad er daglig leder i Fjeldstad & Partners og har fra 2007 utviklet selgere, salgsledere og salgskulturer i en rekke norske og internasjonale bedrifter. Han har utgitt 4 bøker, forelest på Universitetet i Helsinki om endringer av holdninger i salg, og har tidligere vært Europasjef med linjeledelse av salg i over 30 land. Amund er spesielt dyktig på salgspsykologi og kommunikasjon, og har selv i en årrekke jobbet med salg og salgsledelse med høye krav til resultater.

Earlier Event: October 15
Fagfrokost
Later Event: November 21
Webinar: System27