Back to All Events

FROKOSTSEMINAR: Kultur due diligence - Bedriftskultur i oppkjøp og integrering

  • Fjeldstad & Partners 26 Professor Dahls gate Oslo, Oslo, 0260 Norway (map)

Kulturforskjeller nevnes som en av grunnene til at oppkjøp og sammenslåinger feiler. Samtidig, kultur et diffust begrep. Dette gjør det vanskelig å se hvilke muligheter og risiko som ligger i kulturen i selskapene som skal slås sammen. Da blir vurdering av bedriftskulturen før eller rett i etterkant av et oppkjøp basert på magefølelse. Dette gjør integrasjonen vanskelig. 

Vi inviterer til frokostseminar der disse teamene diskuteres, og hvor vi gir en rask innføring i hvordan kultur kan gjøres konkret og måles. 

Hvilken rolle spiller bedriftskulturen i oppkjøp og fusjoner? Hvordan konkretisere kultur? Er kultur så vesentlig som mange vil ha det til? Det blir en god blanding av akademia, erfaringer fra virkeligheten og konkrete råd.

fjellstad1_812.jpg

Innlegg: 

Identitet i oppkjøp og integrasjonsprosesser – hva vet vi, hva bør vi gjøre? – Helene L. Colman. Førsteamanuensis ved Institutt for strategi og entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI.

Kultur i oppkjøp. En historie fra virkeligheten. Ingrid Lyng-Karlstad – Interim HR Manager (HR for Hire). 

Kultur due diligence: Gir god kultur god business? - Amund Fjeldstad og Anders L. N. Tvedten, Fjeldstad & Partners.


Om foredragsholderne: 

Helene L. Colman – En av Norges fremste eksperter på identitet og integrasjonsprosesser. Førsteamanuensis ved Institutt for strategi og entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI. Har de siste 15 årene forsket på oppkjøp og integrasjonsprosesser i Norge og internasjonalt selskaper. Har gitt ut boken «Organisasjonsidentitet». Hun jobbet tidligere med strategiske endringsprosesser som konsulent. 

Ingrid Lyng-Karlstad – Ingrid har lang fartstid innen HR i en rekke store selskaper i Norge, deriblant Kuehne + Nagel, Bring og Affecto. I sistnevnte var hun en del av prosessen hvor Affecto ble kjøpt opp av CGI. 

Amund Fjeldstad – Partner og daglig leder Fjeldstad & Partners. Tidligere Europaleder i konsulentselskapet Gartner. Amund har gitt ut fire bøker om kommunikasjon, ledelse, salg. 

Anders L. N. Tvedten – Rådgiver Fjeldstad & Partners. Mastergrad i organisasjonspsykologi og hjelper i dag kunder å utvikle bedriftskultur og til å komme styrket gjennom endring og omstilling. Tidligere jobbet Anders i Geelmuyden Kiese hvor han bisto kunder med deres internkommunikasjon.


Registrer deg til frokostmøte 30. mai ved å fylle ut dette skjemaet
Fornavn
Etternavn
E-mail
Bedrift
Mobil
Annet