Foredrag for bedrifter som vil ha hodet i effektiv business og beina godt plantet i Sunt Bondevett.

Hvis du lurer på hvordan Sunt Bondevett på jobben kan hjelpe deg og din bedrift - ta kontakt med oss på tommy@fjeldstadandpartners.no

Et foredrag som underholder, vekker tanker, og gjør at folk forholder seg klokere til problemstillinger på jobben.

Amund Fjeldstad lekte med grisene i grisebingen hjemme på gården som treåring, skrubbet gryter på Sundvollen Hotel tolv år senere, utdannet seg i Forsvaret, begynte i forretningslivet, jobbet på alle nivåer som rådgiver – skapte suksess, og endte opp som Europasjef i det Amerikanske selskapet Gartner. Den viktigste læringen? Joda, den kom fra gården: foreldrene jobbet hardere enn noen han traff senere – uten at det stresset dem. Hvor kom denne sindigheten fra? Det skrev han bok om: Sunt Bondevett på jobben.

Fra 2007 har Amund og kollegaene lært effektiv tenking og teknikker til næringslivet i Fjeldstad & Partners. Han har gitt ut fire bøker om kommunikasjon og ledelse, og coacher ledere i Norge og internasjonalt. Dette har også blitt til lærerike foredrag fulle av kunnskap og vittige historier.

«Når regnet høljer ned, tar ikke bonden det personlig», sier Amund, og peker på at vi ofte henger oss opp i ting vi ikke får gjort noe med. «Og gjør vi ting for vanskelig? Effektivitet handler om forenkling».

Velg mellom disse foredragene:

En bonde må like å slå høy – vær den du er:

Et foredrag om hvordan vi motiverer oss selv.

Ingen bryter sammen mentalt av å drive for mye med hobbyen sin. For å skape energi som driver ting fremover, må vi holde på med noe som er i tråd med verdiene våre. Noen ganger virker tilpasning som det smarteste, men i lengden går det ikke an å gjøre seg til – vi må være oss selv. De fleste forsøker å få til den vanskelige balansen mellom jobb, familie og egentid. Men å ta vare på seg selv er ikke egoisme, det er å samle energi som også kan gis til andre. Lær å forstå deg selv slik at du fyller egen motor med riktig drivstoff.

Et steingjerde bygges stein for stein – kom i gang

Et foredrag om å få ting til å skje.

Vi bruker for mye tid på å tenke og for lite tid på å gjøre. Analyse er bra, men ikke for mye: Ta avgjørelsen og kom i gang, juster heller om det trengs. Bonden vet at det eneste du får av å sitte på gjerdet, er vondt i baken. «Skal du skrive en bok» sa fattern: «begynn øverst til venstre på ei tom side, og skriv nedover». Spør deg selv; hva hindrer meg fra å komme i gang – her og nå? Foredraget gir en rekke praktiske eksempler på måter å få ting gjort.

Bonden vet at drømmer starter i det små – finn glede i hverdagen

Et foredrag om å se det positive i det rundt oss.

Hvordan kan vi bli mer fornøyd med de hverdagslige småtingene som ofte sliter oss ut? Det er lett å bli dratt ned av det negative, så hvordan kan vi legge gram på gram på vektskåla til den til slutt vipper i vår favør? Vi må ta oss tid til å se etter gullkorn i sanda. Det er ofte mer positivt rundt deg enn du tror. Gråvær er fint innevær. Et nederlag er en sjanse til å lære noe. 1 % forbedring på mange områder gir store resultater, og selv den minste dreiningen på perspektivet lar oss se ting på en annen måte.

Ikke bruk krefter på det du ikke får gjort noe med – tenk pragmatisk

Et foredrag om å bruke kreftene smart.

Kreftene må brukes slik at vi får mest mulig igjen for dem. Vi møter hindringer, men det vi ikke får gjort noe med, må vi legge bak oss. Energien vår må ikke svis av på misnøye. I foredraget forteller Amund om fattern som fikk KOLS og en dag ikke lenger klarte å gå til kaffebordet på plenen. Han fikk satt ut en stol for hver tredje meter, gikk fra stol til stol, og nådde bordet. Han fant løsningen i stedet for å være bitter. Det han klarte med livet, kan vi klare i jobblivet, om vi bare bruker kreftene på det vi får gjort noe med. Det vil alltid være problemer på jobben. Da er det godt å vite at ikke alle problemer må løses. Ikke irriter deg over det som ikke kan endres. Senk skuldrene, finn mer glede i hverdagen, og unngå irritasjon. Bli inspirert og få en god latter av historiene fra gården.

Ikke nevn slaktingen for grisen – vokt dine ord

Et foredrag om kommunikasjon og påvirkning.

På gården var det ikke lov til å snakke om slakting i fjøset, fattern visste at grisene merket det om vi snakket om det. For vi påvirker de rundt oss med vår egen sinnsstemning på jobben også. Bli bevisst på hvor lett det er å trekke folk både opp og ned med måten vi kommuniserer. Spre god energi til de rundt deg for å få hjelp og støtte tilbake. Et ord kan starte en krig og et ord kan løfte folk. Å bevege andre gjør vi best gjennom å forstå, og det er den gode lytteren som best forstår. Husk at du ikke ikke kan kommunisere, vi påvirker alltid de rundt oss. Bli inspirert, få praktiske tips, og få en god latter av historiene fra gården.

En flink bonde er heldig med været – vær optimistisk

Et foredrag om mulighetstenking.

Bevisstgjøring i hvor lett gamle sannheter skygger for solen, og hvordan vi lettest åpner øynene for mulighetene. Optimisme tiltrekker seg ressurser. Vi må lete bevisst etter årsaker til at ting vil gå bra, ikke grunner til at det skal gå dårlig. Tro kan flytte fjell, og det begynner i eget hode. Spre troen på muligheten til de rundt deg. Den som jobber hardt har mest flaks og den som jobber godt lenge nok får alltid resultater. Med feil innstilling kan man føle seg som et offer for omgivelsenes idioti, men hvis vi endrer på hvordan vi ser ting kan vi erstatte konflikter med muligheter. Bli inspirert, få praktiske tips, og få en god latter av historiene fra gården.

Avlingen må inn før vinteren – skap resultater

Et foredrag om å skape resultater.

Gode resultater starter med holdninger. Hvis vi alltid ser etter forbedring i det vi gjør, blir vi bedre på det vi gjør, uavhengig av hvilken rolle vi har. Bruk kraften i teamet. Ikke gå i fella og let etter den digre løsningen som kan være vanskelig å finne, bruk heller kreftene på alle de små stegene som til slutt vipper vektskåla i riktig retning.

Vi må ta ansvar. Vi må gjøre jobben bedre i morgen enn i går. Hvis du jobber med noe som betyr mye for deg, så vet du at måloppnåelse er det som teller, men uten å konstant pushe fremover kommer du aldri dit du skal. Vær nysgjerrig på endring! Holdningen er at vi skal jobbe litt smartere enn konkurrenten. Alltid. Bli ledet av nysgjerrighet, ikke skepsis. Bli inspirert, få praktiske tips, og få en god latter av historiene fra gården.