Referanser

Helga Leknes  - Chief Commercial Officer and Managing Director of NAR Ltd, Norwegian

Helga Leknes - Chief Commercial Officer and Managing Director of NAR Ltd, Norwegian

Marc Swartjes  - Managing Vice President, Head of Europe High Tech Sales, Gartner.

Marc Swartjes - Managing Vice President, Head of Europe High Tech Sales, Gartner.

Marit Finnanger  - Konserndirektør Personal og Organisasjonsutvikling Hurtigruten

Marit Finnanger - Konserndirektør Personal og Organisasjonsutvikling Hurtigruten

Jeg har hatt gleden av å jobbe tett med Amund som en sparringspartner gjennom flere år, og noe av det jeg setter pris på er at dette er metoder som funker.

Det er bygget på sunn fornuft, gjerne forenkling av budskapet og med en kommunikasjonsform som fungerer. Jeg setter spesielt pris på Amund sine kloke innspill i forbindelse med brainstorming om strategiprosesser og kommunikasjon som skal globalt ut

I bunnen ligger det en tillit hvor jeg setter pris på hans direkte tale, rette holdninger, positiv tenking og det å finne løsninger som funker.

Amund has been my external mentor/coach since I stepped into leadership roles. The most elementary coaching at the beginning was about clearly identifying my inherent personal values, in ranking order. Being clear about my value system has helped me grow as a leader, being authentic, consistent and predictable. This coaching has easily been the most instrumental one in my continuous development and still is. I will recommend this to any aspiring and existing leaders.

Jeg benyttet Amund som coach og mentor i en tidlig fase av min karriere som leder. Min første erfaring med en stor endringsprosess hvor kulturendring var sentralt, ble svært krevende for meg. Det kom til et punkt hvor jeg mistet troen på at jeg skulle lykkes med kulturendringen og jeg slet med motivasjonen.

Amund var i denne fasen til stor hjelp. Han hjalp meg med å etablere en personlig visjon og et personlig mål med endringsarbeidet. Jeg fikk med dette en nødvendig boost til å fortsette det krevende arbeidet og stå i bratt motbakke helt til vi var i mål. I tillegg til å lykkes med endringsprosessen viste det seg at dette ble et veldig viktig og riktig valg for meg personlig.

 
Sophus Slaatta  - EY Advisory

Sophus Slaatta - EY Advisory

Kristine Madsen  - Advokat/Attorney at Law at Storebrand, Sourcing

Kristine Madsen - Advokat/Attorney at Law at Storebrand, Sourcing

Erik M Mathiesen  - Independent Advisor/Board Member

Erik M Mathiesen - Independent Advisor/Board Member

Amund har vært en svært verdifull rådgiver for meg i forbindelse med store og små utfordringer jeg har hatt i min karriere. Blant annet hadde jeg utfordringer med å bestå førerprøven og forsøkte flere ganger uten hell. Etter en samtale med Amund på under en time, samt noen oppgaver jeg fikk med meg som hjemmelekser, besto jeg førerprøven på neste forsøk. Dette hjalp meg å tenke på en ny og bedre måte. Amund hjelper meg å sette utfordringer og muligheter i riktig perspektiv ved hjelp av sitt sunne bondevett.

Amund Fjeldstad er en verdibasert samtalepartner som får deg til å reflektere over ulike sider ved dine personlige valg, og som bidrar til å sette dine valg i sammenheng med dine ytre omstendigheter. Resultatet av en slik prosess kan være overraskende og utenfor boksen.

Når de store veivalgene i yrkeslivet skal tas er det ikke alltid lett å søke råd fra de som står en nærmest.

For meg har Amund vært en god diskusjons og sparrings partner i slike situasjoner. Kombinasjonen av forståelse og relevant erfaring er vesentlig, men jeg mener det kun er noen få som også har den rette personlighet til å kunne være en god coach. Det har du Amund!

 
Hong Nhung Thi Vo  - Utvikler og personalansvarlig BEKK

Hong Nhung Thi Vo - Utvikler og personalansvarlig BEKK

Eva Sannum  - Kommunikasjonsrådgiver og tidligere medlem av PFU

Eva Sannum - Kommunikasjonsrådgiver og tidligere medlem av PFU

transparent.png

Jeg møtte Amund i forbindelse med en jobbsamling for 10 år siden. Han var en dyktig foredragsholder som evner å engasjere publikum, samtidig som han hadde en egen letthet

og tilstedeværelse ved seg. Amund hadde alltid et smil på lur, og ikke minst en god historie. Etter en lang dag snakket jeg med Amund om det å presentere for små og store forsamlinger, at jeg syns det var krevende og skremmende. Jeg spurte om han hadde noen gode tips til dette. Han viste oppriktig nysgjerrighet for problemstillingen og forsikret meg om at det var mange som slet med dette. Selv om han sikkert gjerne skulle brukt tid til seg selv etter en hel dag på jobb brukte han en hel time med meg. Han stilte gode og nysgjerrige spørsmål, lærte meg en del visualiseringsteknikker og vi trente sammen. Det var veldig slitsomt, men også utrolig virkningsfullt. Etter å ha trent presenterer jeg nå i større forsamlinger. Jeg ble imponert over Amunds tålmodighet og engasjement rundt dette, og villigheten til å hjelpe andre.

Når regnet høljer ned, er Amund der. Jeg fant Amund ved et lykketreff. Jeg visste ikke helt hva jeg trengte, annet enn noen å lufte drømmer og frustrasjoner med, som handlet om mitt liv på og med jobben. Hos meg er utfordringen at tanker spinner konstant, i alle retninger. Jeg trenger noen å sparre med, som kan hjelpe å sortere og prioritere. Med en jobbmentor på kontoret ender samtaler ofte i hva bedriften vil ha ut av deg. Med en psykolog blir det fort et mentalt dypdykk som sporer av fra det som handler om jobben. Med Amund er det reine, enkle ord for penga. Normale samtaler om grunnleggende ting, med en som vet at næringslivet krever sitt.

Jeg har truffet Amund i rykk og napp gjennom en lengre periode. En gang bidro samtalene til at jeg fant tilbake motivasjonen i jobben. En annen gang til at jeg fant motivasjonen til å slutte. Aldri har beslutninger jeg har tatt, vært direkte råd fra ham. Men han har bidratt med sitt pragmatiske bondevett, stilt relevante spørsmål, og gitt kaotiske tanker konstruktiv retning. I ny og ne har motiverende meldinger tikket inn, når han vet at det trengs. Det kalles kanskje en coach. Jeg ser det mer som et profesjonelt vennskap. Det er godt å ha, når det høljer ned